Hírek

2010.06.29. 18:02

A shownak folytatódnia kell (képgalériával)

Kedd délután negyven hallgató vehette át a diplomáját a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Főiskolai Kar Zalaegerszegi Intézetének nagyelőadójában.

Horváth Viktória

Az immár végzett hallgatók diplomával, illetve nyelvvizsga híján a záróvizsgát tanúsító oklevéllel távozhattak, s keddtől már közgazdásznak és humánerőforrás menedzsernek tekinthetik magukat.

Az iskola előadójában összegyűlt végzősökhöz és családtagjaikhoz, barátaikhoz először dr. Tóth József, a Pénzügyi és Számviteli Főiskolai Kar intézetigazgatója szólt. Kiemelte beszédében, hogy ez az alkalom nemcsak a hajdani diákoknak és az iskolának ünnep, hanem a családjaiknak is, akik  végig együtt izgultak és dolgoztak a hallgatókkal. Ezekben a napokban országszerte tízezer hallgató veszi át a felsőfokú oktatás végét jelentő diplomáját, ezek közül negyvenen itt a PSZF-en. Felhívta még arra is a figyelmet, hogy a mai naptól az erőfeszítéseket már csak maguk tartják számon, mások csak az eredményeikre kíváncsiak, s változó világunkban képesnek kell lenni újból és újból megújulni és fejlődni.


Balaicz Zoltán, a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány igazgatója méltatta dr. Tóth József leköszönő intézetigazgató munkáját és megköszönte az elmúlt kilenc évben végzett eredményes fejlesztéseit, s ugyanakkor köszöntötte a július elsejével munkába lépő új igazgatót, dr. Solt Katalint.

A diákoktól Tóth Franciska tanuló búcsúzott el néhány jó tanáccsal szolgálva: Ha nincs melletted senki, nem jelenti azt, hogy egyedül vagy, nem szabad siettetni a dolgokat, s élvezni kell a mai napot és megbecsülni azokat az embereket, akik körülvesznek.

A beszédek sorát dr. Ferkelt Balázs, a BGF általános rektorhelyettesének szavai zárták. A saját ballagásáról és akkori beszédéről mesélt, amikor minden egyes főiskolán eltöltött jelentős mozzanatot egy-egy akkoriban slágernek számító dallal illusztráltak. Így ha nem is megszólaltatta, de megidézte a vizsgák szellemét a PSZF nagyelőadójában a Bikini Adj helyet magad mellett című dalával, míg a mától kezdődő új életre a Queen "Show must go on" (magyarul: A shownak folytatódnia kell) című száma utalt.


- A Budapesti Gazdasági Főiskola az ötödik legnépszerűbb felsőoktatási intézmény az országban
- A Pénzügyi és Számviteli Kar Zalaegerszegi Intézetének elődje 1971-ben kezdte meg működését 39 tanulóval
- 2000-től lett az intézmény a BGF vidéki karainak egyike
- Jelenleg hét félév alatt gazdálkodási és menedzsment, valamint pénzügyi-számvitel szakon kaphatnak diplomát az itt végzők
- Felsőfokú képzéseikben hét szakmát lehet elsajátítani az iskolában
- Most vehette át a diplomáját a 3800. hallgató, Tamás Katalin Tímea személyében

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!