Hírek

2010.05.13. 16:29

Lemondott Szentgyörgyvölgy polgármestere

Lemondott hivataláról Szentgyörgyvölgy polgármestere, Gódor Mihály. Az önkormányzati vezető szándékáról a szerda esti falugyűlésen tájékoztatta a község lakosságát, amit eredetileg azért hívott össze, hogy a helybélieket tájékoztassa a község nehéz, véleménye szerint egyre kilátástalanabbnak tűnő gazdasági helyzetéről.

Gyuricza Ferenc

A 439 fős Szentgyörgyvölgy azért került csődközeli helyzetbe, mert működtet egy szociális otthont. Emiatt ugyanis  2010-től nem jogosult az önhibájukon kívül  hátrányos helyzetbe került települések támogatására. Emiatt több millió forintos állami juttatástól esnek el. A hiányzó összeget pedig nem tudják a térítési díjak emelésével pótolni.

 
- A polgármesteri tisztségről való lemondásomnak két oka van - mondta lapunknak Gódor Mihály. - Egyrészt ezzel a döntéssel szeretném felhívni a következő kormányzat figyelmét a települések nehéz helyzetére. A mi példánk mutatja, hogy a jelenlegi szabályozás bünteti azokat az önkormányzatokat, amelyek önként vállalt feladatok révén próbálnak munkahelyet teremteni, s ezáltal megélhetést biztosítani a helybélieknek, közben a városokban százmilliókkal támogatják a munkahelyteremtő beruházásokat. A másik ok személyes, a testületi tagok részéről igen sok támadás ért, ezért döntöttem úgy, hogy három és fél év után leköszönök.

A szentgyörgyvölgyi képviselő-testület ebben a ciklusban több megszorító intézkedést is hozott, hogy a pénzügyi egyensúlyt megteremtse. Bezárták a Gózon Imre Általános Iskolát - ennek működtetéséhez 2006 és 2009 között több mint 13 és fél millió forintot kellett saját forrásból hozzárendelni -, tavaly a Márokfölddel közösen fenntartott körjegyzőséget szüntették meg, a képviselők lemondtak a tiszteletdíjukról, a polgármester a költségtérítéséről, valamint megvonták az önkormányzati dolgozók cafetéria-juttatásait is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!