Hírek

2010.04.11. 15:04

Használt az őssejtbeültetés Takács Veronikának

A keszthelyi Takács Veronika történetével 2007 decemberében ismerkedhettek meg olvasóink. A fiatal lány SMA-betegségben szenved, ez a gerincvelő mozgatóideg-sejtek pusztulásával járó kór kizárólag őssejtbeültetéssel gyógyítható.

Péter Gyöngyi

Átlagos családban él, tehát önerőből nem lett volna esélye az utazásra, a beavatkozásra. Az iskolatársak, az egerszegi pénzügyi és számviteli főiskola hallgatói a Vöröskereszt támogatásával gyűjtésbe kezdtek, hogy hozzásegítsék Veronikát a gyógykezeléshez. Csatlakozott a tenniakarók táborához az egerszegi Club Atlantis is. Jótékonysági estek bevételével, kupakgyűjtéssel igyekeztek előteremteni a beavatkozáshoz szükséges összeget, a mintegy 5 millió forintot. Veronika végül tavaly tavasszal elutazhatott Pekingbe, ahol kerek egy hónap alatt öt kezelést kapott. Hazatérte után máris tapasztalhatta a változásokat: könnyebben vette a levegőt, erősödött az izomzata.


- Jól vagyok, köszönöm - válaszolta a fiatal lány vidáman, amikor a napokban hogyléte felől érdeklődtünk.

- A kerekes széket egyre jobban tudom hajtani, a kolesz folyosóján gyakorlom... Hamarosan új, elektromos kültéri kocsit kapok majd... A beavatkozás mindenképpen jól sikerült, és szerintem a mai napig érezhető a következménye, ahogy mondták is: fél év, egy év, mire kiteljesedik a hatása. Köszönettel tartozom az eddigi segítségért.

A harmadéves főiskolás lány elárulta, mostanság azon fáradoznak, hogy alapítványt hozzanak létre, mely nagy segítséget jelentene a további jótékonysági rendezvényekhez. Jó lenne ugyanis újabb beültetésekkel javítani az állapotán. A tapasztalat azt mutatja, ha az első kúra használ, a következő még eredményesebb lesz. Gyűjtik még a kupakokat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!