Hírek

2010.03.16. 03:28

Lelki épülést remélt

Egy tíz évvel ezelőtti eseményre emlékezett szombaton este a homokkomáromi templomban Nógrádi László független országgyűlési képviselő-jelölt.

Szalabán Attila

A millennium évében, pontosan 10 évvel ezelőtt abban a reményben adományozott Mária zászlót Nógrádi László a helyi kegytemplomnak, hogy az ország lelki épüléséhez hozzájárulhat. Erre a független országgyűlési képviselő-jelölt szombaton, a minden hónap 13-án megrendezett esti mise végén emlékezett vissza, több száz fős hallgatóság előtt.


- Hiába telt el az elmúlt sok év, amikor a gonosz megnyilvánulásait élhettük át, és többször hallhattuk, még miniszterelnökünk szájából is, a kijelentést: Mária elhagyta ezt az országot - mutatott rá Nógrádi László. - Mi, akik minden hónap 13-án eljövünk ide, a homokkomáromi kegytemplomba, tudjuk, hogy tovább-ra is Mária országa vagyunk.

A független képviselő-jelölt lapunknak mindehhez hozzátette: a millennium évében sikerült kihasználnia a rendelkezésére álló lehetőségeket, és munkája eredményeként megújult a 74-es főúttól Homokkomáromba vezető bekötőút is. Ugyanakkor meg tudta oldani, hogy a kegytemplomba vezető kálvária térkövezését is elvégezzék végre.

- Amikor 1994-ben első alkalommal indult Újudvaron katolikus ifjúsági tábor, érkezett egy csekk, rajta a név: Nógrádi László. Akkor még nem tudtam, ki ő - emlékezett vissza Fliszár Károly főesperes. - Egy év múlva találkoztunk, azóta támogatja a katolikus tábort is. Amikor először indult képviselőjelöltként, akkor is mondtam, és ma is vállalom: hazánknak kellenek olyan emberek, akik a keresztény értékrend szerint élnek és dolgoznak. Ráadásul az első találkozásunk óta arról is meggyőződhettem, hogy ez a kijelentés nemcsak Nógrádi László személyére, hanem az egész családjára igaz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!