Hírek

2010.02.02. 06:53

Zalában is összefog az MDF és az SZDSZ

Mivel az SZDSZ országos tanácsa a hét végén jóváhagyta az együttműködést az MDF-fel, eldőlt, hogy a választásokon ez utóbbi párt állít jelöltlistákat, amelyeken liberális politikusok is helyet kapnak.

Horváth A. Attila

Az pedig, hogy a vidéki választókerületekben melyik párt küldötte indul egyéni jelöltként az MDF színeiben, a megyei szervezetek közötti megállapodáson múlik. Zalában is összefog az MDF és az SZDSZ.

A két párt megyei választmánya között már kialakult a konszenzus a neveket illetően, a részleteket napokon belül sajtótájékoztatón jelentik be. Mind az öt zalai választókerületben indít jelöltet az MDF, s e jelöltek között - úgy tudjuk - lesz olyan személy is, akit az SZDSZ javasolt.

Érdeklődésünkre Baján Antal, az MDF megyei elnöke annyit erősített meg, hogy a héten lezárulnak a tárgyalások, így hamarosan bemutatják képviselőjelöltjeiket.

- Az összefogást a tagságunk nagy többsége elfogadta, tudomásul vette. Látni kell, hogy a jelenlegi SZDSZ már nem az a párt, amelyikről korábban (finoman szólva) nem a legjobb véleménnyel voltunk. Retkes Attila és az új vezetés elhatárolódik az elmúlt két ciklus SZDSZ-politikájától, sőt, a párt korábbi meghatározó személyiségeivel is megszakították a kapcsolatot. Ha tisztességes szándékkal keresnek meg minket, örömmel fogadjuk az együttműködést azoktól a pártoktól és szervezetektől, amelyek támogatják az MDF programját és Bokros Lajos miniszterelnök-jelöltségét - mondta.


Választás 2010  - Lapozzá át vonatkozó dossziénkat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!