Hírek

2010.02.18. 13:31

Megvédik a külföldiektől a magyar földet

Akárhogy dönt az unió, mindenképpen megvédjük a magyar földet, hangoztatta Semjén Zsolt, a KDNP elnöke a párt és a Fidesz szerdai, közös sajtótájékoztatóján Zalaegerszegen.

Szabó Judit

Semjén Zsolt egyebek mellett arról beszélt, hogy a parlament döntése szerint kezdeményezik az unióban a külföldiek hazai földvásárlásának megakadályozását. Közölte: a KDNP ezt mindig támogatta, s most a szocialisták is helyesen döntöttek, bár az utolsó pillanatban, hiszen volt rá nyolc évük. A KDNP-elnök szerint a késlekedést a szocialista földlobbi akadályozta. Semjén Zsolt közölte: akár sikerül elérni az unióban, akár nem, a Fidesz-KDNP kormány mindenképpen megakadályozza, hogy külföldiek magyar termőföld- tulajdont szerezhessenek.

A tájékoztatón dr. Gyimesi Endre képviselőjelölt elmondta: céljuk, hogy koalíciós kényszer nélkül kormányozhasson a pártszövetségük, s a teendők közül kiemelte a munkahelyteremtést, az egészségügy talpra állítását, a szociális és közbiztonság garantálását. Vigh László képviselőjelölt a falvak önfenntartó képességének visszaállításáról beszélt.

Kérdésre válaszolva Semjén Zsolt végül kitért rá, hogy a pártszövetség nem Nógrádi Lászlót indította Lentiben. Azt mondta: mély fájdalommal éli meg a történteket, de erkölcsi kötelességük a Fidesz- KDNP jelöltjét támogatni, mert ez teszi lehetővé a kormányváltást, s az ország sorsához képest minden személyes ügy másodlagos. 



Választás 2010  - Lapozzá át vonatkozó dossziénkat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!