Hírek

2010.02.11. 14:01

Közkincses tapasztalatcsere Keszthelyen

2009. novemberében a Zala megyében dolgozó kistérségi közművelődési referensek elhatározták, hogy minden hónapban váltakozó helyszíneken összegyűlnek egy műhelytalálkozóra. 2010. február 9-én Keszthely Többcélú Társulása volt a rendezvény házigazdája.

zaol.hu

A vendéglátók nevében Dr. Márkus Mirtill munkaszervezet vezető köszöntötte a résztvevőket, majd Horváth György a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus Nyugat-dunántúli Regionális Irodájának vezetője beszélt a kistérségekben jelenleg is futó Közkincs programokkal kapcsolatos legfontosabb feladatokról, a várható folytatásról.

A délelőtt folyamán a megye kilenc kistérségéből hét referens osztotta meg egymással tapasztalatait, ötleteit. Hallhattunk műveltségi vetélkedőkről, kalandtúrákról, helyi értékmentésről, kistelepülési legendák feldolgozásáról, valamint helyi közművelődési díjak alapításának előkészítéséről is.

A nap másik fontos témája a kistérségi művészeti fesztiválok szervezésével kapcsolatos aktualitások megbeszélése volt.  A témában Török Károlyné Marianna és Kovács Krisztián a Zala Megyei Közművelődési Intézmény munkatársai voltak a referensek segítői.

2010. február 26-án Hévízen indulnak a Zala Megyei Művészeti Fesztivál  kistérségi programjai, s március 26-án Zalaszentgrót, illetve Bak lesz  az utolsó állomás a megyei szakági döntők előtt.

A www.kalandozasokzalaban.hu honlapon a zalaegerszegi kistérség Közkincs programjaiban feltárt adatbázisok, valamint a kistérség művészeti fesztiváljaival kapcsolatos aktuális információk folyamatosan megtalálhatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!