Hírek

2010.01.12. 16:49

Sztrájk, ami nincs?

Aki azt gondolta, hogy a BKV-szakszervezetek sztrájkja csak a fővárosiak életét nehezítheti meg, tévedett, a VDSZSZ ugyanis hétfőn határozatlan idejű országos szolidaritási sztrájkot hirdetett. A vonatok azonban kedden rendben elindultak, sőt.

Varga Lívia

- Munkabeszüntetés kedden nem nehezítette a vasúti közlekedést, mi több, egyes elővárosi vonalakon a meghirdetett BKV-sztrájkra tekintettel a szokottnál több szerelvényt indítottunk – tudtuk meg a MÁV Zrt. sajtóreferensétől. Csohány Domitilla hozzátette: a sztrájkveszély persze nem múlt el, ám egyelőre csak azt lehet tudni, hogy amennyiben a VDSZSZ úgy dönt, szükség van a munkabeszüntetésre, 12 órával annak megkezdése előtt jelzi azt.


Gaskó István, a VDSZSZ elnöke hétfőn jelentette be a sztrájkkészültséget, a munkabeszüntetés kezdetének időpontját azonban nem árulta el. Azt viszont elmondta: a VDSZSZ kapcsolatban áll a BKV-s szakszervezetekkel, s amikor elérkezettnek látja az időt, lépni fog. A vezető mindenkit biztosított arról is: bár a sztrájk elsősorban a főváros környéki vasúti közlekedésre koncentrálódik, az ország egészére hatással lesz.

Az utóbbi idők botránykrónikája – hatalmas összegű tanácsadói szerződések, vesztegetési s végkielégítési ügyek, sztrájk, a buszok rossz állapota - közben önálló tétellé vált a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola posztgraduális PR-képzésének államvizsgáján, tájékoztatta lapunkat az intézmény sajtóreferense, Szalai Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!