Hírek

2010.01.13. 16:54

Szolidáris sztrájk a vasúton - Mi várható Zalában?

Négyórás szolidaritási sztrájkot hirdetett csütörtök reggelre a VDSZSZ. Úgy tudjuk, Zalában ezúttal nem csatlakoztak a munkabeszüntetéshez, ennek ellenére azonban megyénkben is lehetnek fennakadások a vasúti közlekedésben.

Varga Lívia

- Csütörtökön hajnali 4 és reggel 8 óra közt szolidaritási sztrájkot tartunk a BKV-dolgozók munkabeszüntetéséhez kapcsolódva - tájékoztatta lapunkat szerda délután Halasi Zoltán, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) egyik vezető ügyvivője. - Bár a sztrájkot az országos hálózat egészére hirdettük meg, úgy gondoljuk, a munkabeszüntetés hatásai elsősorban Budapest nagyobb pályaudvarain csapódnak majd le, mivel itt van kapcsolódási pont a BKV és a MÁV hálózata között.

A vezető ügyvivő elmondta, a szakszervezet a még elégséges szolgáltatásokról egyeztetést kezdeményezett a MÁV Zrt.-nél és a MÁV Startnál is.

Halasi Zoltán nem zárta ki a sztrájk folytatásának lehetőségét sem. Mint mondta, ez csakis attól függ, hogyan változnak, alakulnak a fővárosi közlekedési vállalatnál az álláspontok.
A vezető ügyvivő a munkabeszüntetés támogatottságáról előzetesen nem tudott adatokkal szolgálni, információink szerint azonban Zala és Vas megyében ezúttal nem csatlakoztak a dolgozók a sztrájkhoz.

Az említett 4 órás időtartamban viszont hét vonat indul(na) a fővárosból Zala megyébe.

- A Budapestről Zalaegerszegre és Balatonszentgyörgyre érkező reggeli járatok esetében késésekre, vonatkimaradásokra lehet számítani, ám, mivel a dolgozók munkakezdetkor nyilatkoznak arról, hogy csatlakoznak-e a munkabeszüntetéshez, egyelőre minden kiszámíthatatlan - válaszolta érdeklődésünkre a MÁV Zrt. sajtóreferense, Csohány Domitilla.

Értelemszerűen pedig, amely vonatok a sztrájk ideje alatt nem indulnak el a fővárosból, visszafelé sem tudnak közlekedni, így járatkimaradásokra is számítani lehet. S bár a munkabeszüntetésnek reggel 8 órakor vége, a menetrendszerű vasúti közlekedés leghamarabb is délutánra állhat helyre, tette hozzá a sajtóreferens.

Indulás előtt nem árt tájékozódni tehát.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!