Hírek

2010.01.16. 03:26

A nyugdíjasok jövője

Zalaegerszeg - Szomorú jövő elé néznek a nyugdíjasok, vetítette előre a kormányzati intézkedések hatását Panácz Antal, aki Kauzli Józsefnével tartott sajtótájékoztatót a Fidesz-irodában.

Szabó Judit

A Fidesz önkormányzati frakciójának tagjai kritikaként fogalmazták meg a kormányzattal szemben, hogy a nyugdíjasokat érintő infláció évek óta meghaladja az általános pénzromlás mértékét. Az MSZP- SZDSZ többség elvette a 13. havi nyugdíjat, és megszüntette a fűtéstámogatást, sorolták, hozzátéve, hogy az időseknek egyre nagyobb terhet jelent a gyógyszerárak emelkedése. A Fidesz szerint a magánnyugdíjpénztáraknak nem szabad kikerülniük az állami ellenőrzés alól, meg kell akadályozni, hogy szabad prédává váljanak. A képviselők közölték: a Fidesz a híresztelésekkel szemben nem tervezi a nyugdíjkorhatár 70 évre emelését, sem a svéd modell bevezetését, viszont garanciát vállal a nyugdíjak értékének megőrzésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!