Hírek

2010.01.11. 18:38

A miháldiak a Magyarok Szövetségét hívták segítségül

A tényleges problémák kibeszélése helyett jobbára a Magyarok Szövetsége programjáról esett szó a vasárnapra összehívott gyűlésen Miháldon.

zaol.hu

A kultúrházba hívta a falu lakóit és az érdeklődőket a Magyarok Szövetsége helyi közössége, hogy együtt találjanak megoldást a kialakult helyzetre. Mint beszámoltunk róla, ellentétek feszülnek a falubeliek egy része és a helyi cigány kisebbségi önkormányzat vezetője, s családja között.

- Helyi vezetőink nem kezelték a helyzetet megfelelően, ezért kértünk külső segítséget - magyarázta egy férfi a faluban hétún. - Ha ez a segítség a Magyarok Szövetsége, ám legyen.

A találkozó résztvevői először szentmisére mentek a templomba, ahol Bednyák Vince plébános megjegyezte: túl sok idegen arcot lát (mint később kiderült, több megyéből érkeztek vendégek) a padsorokban. Ugyanakkor arra is rámutatott, a közösségi politika feladata lenne az adott település lakói közt húzódó árkok betemetése.

A kultúrházban mintegy 100-110 fő vett részt Vukics Ferenc, a Magyarok Szövetsége elnöke előadásán, közülük körülbelül 50 volt a helyi lakos. Vukics a közösség erejéről beszélt, s a sajtót kárhoztatta azért, mert beszámolt a miháldi állapotokról. Közben pedig azt hangsúlyozta, hogy a folyamatos elhallgatásnak véget kell vetni. Arról biztosította mindazokat, akik sérelmeik miatt feljelentést tettek a rendőrségen (úgy tudjuk, számuk már tizenegyre növekedett), hogy számíthatnak a szövetség jogászainak segítségére. A fórum igazi hozadéka, hogy a lakók megállapodtak Mándó Tibor polgármesterrel: január 23-án falugyűlést tartanak  ahol talán már valóban lényegi kérdésekről esik szó.



Kapcsolódó cikkeink, kattintson az alábbi címekre:

Kis híján atrocitásba fulladt a falu megmozdulása! Ellopták a tűzoltók új felszerelését

Megdöglesz a fiaddal együtt! - Nem akarnak újabb Olaszliszkát a miháldiak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!