Hírek

2009.10.16. 02:28

Őrség, Kerka, Mura mente

Lenti (gyf) - Négy nemzeti és hat natúrpark vesz részt abban az osztrák- magyar természetvédelmi összefogásban, mely az Európai Unió támogatásával valósul meg. A PaNaNet nevű projekt legfőbb célja a védett természeti területek hálózatba kapcsolása.

Gyuricza Ferenc

Az Európában egyedülállónak tekinthető kezdeményezésben két osztrák és két magyar nemzeti park (az Őrségi és a Balaton-felvidéki), valamint hat burgenlandi és négy nyugat-magyarországi natúrpark (a Sopron, az Írottkő, az Őrség és a Kerka) vesz részt. Olyan területek, amelyeken az egymás mellett sűrűn kiépült települések miatt úgynevezett rezervátumszerű, vagyis összefüggően nagy természetvédelmet nem lehet megvalósítani. A 2013-ig tartó projekt révén a programban részt vevők összekapcsolják kínálatukat, így kívánnak megjelenni a természeti élmények csábító palettáján.

Az idén ősszel indult program Zala megyére is kiterjed, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság tervei között szerepel többek között a Mura Menti Tájvédelmi Körzet ökoturisztikai fejlesztése, ennek részeként Kerkaszentkirályon kiállítást és komplex túravezető képzést terveznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!