Hírek

2009.10.05. 05:37

Jobb a gyerekeknek is

Nagykanizsa - Nagy volumenű munkálatok zajlanak a kanizsai gyermekotthonban, annak köszönhetően, hogy a megyei önkormányzat szervezete sikeresen szerepelt az Új Magyarország Fejlesztési Terv bentlakásos intézmények korszerűsítésére kiírt TIOP-pályázatán.

Kelemen Valéria

A projekt keretében december 31-éig megtörténik az épület külső hőszigetelése és a nyílászárók cseréje, a teljes akadálymentesítés, s az sem mellékes, hogy a fűtési rendszer komplex átalakításával, új kazán beszerelésével az intézmény ezentúl gazdaságosabban működhet.


A fűtési rendszer átalakításán dolgoznak a Gejzír Kanizsa Kft. szerelői: Németh Antal és Dancs József - ZH fotó: Szakony Attila

- Jelentősen javulnak a gyerekek életkörülményei is, hiszen két új belső lakóhelyiséget is sikerül kialakíttatnunk, ennek köszönhetően a 2 és 5 év közötti apróságok életszerűbb helyzetben nevelkedhetnek. Lesz egy új lakóegység a fiatalkorú anyák és gyermekeik együttes nevelésének biztosítására, a gyerekek részére egy új közösségi helyiség létesül, s új irodák kialakítása is megtörténik - foglalta össze a megújulásra alaposan megérett intézményt igazgató Bognár Veronika. - Mivel a nagymértékű átalakítás az egész épületet érinti, a munkaterületek átadása miatt nekünk is komoly munkaszervezési feladataink adódnak a csoportok összevonásától kezdve az irodák átcsoportosításáig. A gyerekek nagy izgalommal várják, hogy megszépüljön az otthon, s mindannyian nagy reményeket fűzünk a korszerűsítésekhez, az átalakításokhoz, amelyek a napokban alaposan feldúlják a mindennapi életünket.

Mint láthattuk: a kazánházban befejezéséhez közelednek a munkálatok, október 20-ára tervezik a próbafűtést. A kivitelezést közbeszerzési eljárás során elnyert Gejzír Kanizsa Kft. november végére vállalta a munkák befejezését. Az EU támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló projekt zárása: 2009. december 31. Az átalakítás révén a kanizsai gyermekotthon mindenben megfelel majd a törvényi előírásoknak.

 TELJES A KIHASZNÁLTSÁG
A megyei önkormányzat kanizsai gyermekotthona negyven férőhelyén jelenleg negyvenketten élnek – egy éve folyamatosan száz százalék feletti a kihasználtság, ami egyébként országosan is megfigyelhető tendencia. Míg a korábbi években nem volt sok újszülött és csecsemő a dél-zalai intézmény lakói között, mostanában egyre több érkezik, s nemegyszer a testvérével együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!