Hírek

2009.09.21. 02:26

Tökfesztivál, tök jó hangulatban (képgalériával)

Zalaegerszeg - A hét végén kétnapos tökfesztiválra invitálta az érdeklődőket Gébárton a Kézművesek Háza. A programra, mely szombaton éjfélig tartott, sokan kíváncsiak voltak.

zaol.hu

Másodszor rendeztek tökfesztivált, s mint Prokné Tirner Gyöngyi, a Kézművesek Háza vezetője elmondta, idén a Kultúrházak éjjel-nappal országos rendezvényéhez csatlakozva, kibővítették a programot. Szombaton népművészeti kiállítás nyílt, s a színpadon műsorok követték egymást.

 Az érdeklődők Takács Ferenc fafaragó segítségével ismerkedtek a tökfaragással. Olajtökkel dolgoztak , kihámozták a belsejét, levették a tetejét, s szemet, szájat vágtak rá, s elkészült a töklámpás. 


Vincze Enikő
szombaton három gyermekével érkezett, Bálint, Julianna és Máté a tavalyi élmények után, idén is örömmel fogott hozzá a tökfaragáshoz. 
További képekért klikk a fotóra!

Konrád Lajos fafaragótól megtudhatták, a kobaktököt többek közt tárolóedénynek használták régen, vizet vagy bort tartottak benne. A játszóházban természetes anyagokból, mint dió, gesztenye, makk készítettek játékokat, de megismerkedhettek a fonatok készítésére alkalmas körmöcskével is. Szombaton éjfélig kínálták a programokat, vasárnap a játszóház és a nyitott műhelyek bemutatója várta az érdeklődőket.


További képekért klikk a fotóra!
Fotók: Katona Tibor

Olvassa el a Tökfesztivál vásárral - őszi kavalkád divatbemutatóval (képgalériával) című cikkünket is!

Tekintse meg a tökfesztiválról készült képeket galériánkban ide kattintva!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!