Hírek

2009.09.29. 02:29

Szüret és borház

Zalaszentgrót - Borház lesz a kisszentgróti kultúrházból, a projekt nyitánya a városrész vasárnapi szüreti fesztiválja volt. A beruházás euró-pai uniós pályázati pénzből valósul meg.

Kelemen Valéria

Turisztikai, civil központtá válik a kisszentgróti művelődési ház, köszönhetően a Zalai Borút Egyesületnek és az önkormányzatnak. A szervezet - partnerségben a Lendvai Szőlő- és Gyümölcstermesztők Egyesületével - közel 365 ezer eurót nyert a Szlovénia-Magyarország Operatív program pályázatán. A Határtalan borkultúra nevű projekt legnagyobb beruházása a kultúrház átépítése lesz. Információink szerint az épületet új szárnnyal bővítik, a tető szerkezetét kicserélik. Irodákat, konferenciatermet alakítanak ki, s felújítják az épület alatt végighúzódó, akár száz fő befogadására is alkalmas patinás boltíves pincét. A helyiség - melynek rekonstrukcióját a kisszentgróti részönkormányzat önszorgalomból korábban már megkezdte - egyben a Zalai Borvidék, valamint a partner szlovén szervezet bemutatóhelye is lesz. Ha minden a tervek és a remények szerint halad, akkor a központ 2011-ben megnyithatja kapuit.

Amíg a beruházás folyik, a marketingmunka addig sem szünetel. A Zalai Borút Egyesület számos téren dolgozik majd a térség borainak megismertetése érdekében. Egyebek mellett szakmai rendezvények, borversenyek, tanulmányutak, szemináriumok, fesztiválok szerepelnek a sorban, de kiadnak ismertető prospektusokat, készíttetnek táblarendszereket, s a tervek szerint női borászképzést is indítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!