Hírek

2009.09.22. 02:28

Sportos életű diáktalálkozó

Keszthely (há) - A Nagyváthy-szakközépiskola diákjainak tavalyi látogatását viszonozzák e héten a németországi Fulda városbeli partnerintézményből érkezett társaik.

MTI

A cserekapcsolat immár több éve fennáll. Korábban környezetvédelmi témakörben működtek együtt, a jelenlegi projektben az idegennyelv-tanulás és a sport áll a középpontban, a közösen vállalt feladatok teljesítése a félidejénél tart. Az együttműködés a Comenius- program keretében zajlik, amint azt dr. Pályiné Merics Hajnalka tanárnő elmondta.

- A cserekapcsolatunk fontos része, hogy a diákok a saját környezetüket ismertessék meg egymással - hangsúlyozta a pedagógus. - Diákjaink tavaly Fuldában a téli sportolás lehetőségeivel élve szerezhettek élményeket. Mi a Balaton nyári-őszi vízisportkínálatát igyekszünk most bemutatni a 15 vendég diáknak.

Láthatóan nagy élmény volt a vonyarcvashegyi strand vízisípályájának kipróbálása, ami ritka lehetőség. A vendég diákok ellátogattak Zánkára, ahol vízimentési bemutatót tekinthettek meg, túráztak a Kis-Balaton természetvédelmi területén, majd a Hévízi-tóval is megismerkedtek, előadást hallhattak annak egészségügyi hatásairól, a vízi gyógytornáról.

- A tapasztalatokat a diákok internetes újságot készítve dolgozzák fel, a cikkeket az anyanyelvük mellett egy idegen nyelven is megírják - mondta a tanárnő. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!