Hírek

2009.09.22. 05:43

Mese a Trabanttal ütköző Peugeotról - Megrendezték a balesetet

Zalaegerszeg - Megrendezett közúti balesettel, hamis kárbejelentővel akarta összetört autója javíttatását elintézni az a kanizsai férfi, akit a minap ítéltek el jogerősen segítőjével együtt.

MTI

Tóth László (50) még 2005 januárjában szenvedett balesetet ismerőse Peugeot 607-es típusú személygépkocsijával. Egy hajnali órán erős hóesésben Bocskán az Ady utcában letért az útról és az árokban betonhídnak ütközött. Mivel az autó totálkáros lett, a kanizsai férfi elhatározta, hogy megpróbálja más gépkocsi felelősségbiztosítására rendezni a javíttatást.

Ehhez megkereste ismerősét, az akkor 19 éves Fábián Magdolnát, hogy vállalja el, Trabant Combijával, ő okozta a balesetet. A mese szerint a kanizsai lány az erős havazásban és a csúszós úton átsodródott a szembejövők sávjába, Tóth László autója elé. Utóbbi az ütközés elkerülésére balra kormányozott, de a Trabant így is meglökte, amitől az árokba hajtott és a betonhídnak ütközött. Mindezek igazolására, a sérülések érdekében, nem sokkal később színlelt balesetet is rendeztek.

A kárbejelentést tehát már e verzió szerint tették meg, ám a szakértő valószínűsítette, hogy a 3 millió forintos kárt eredményező esemény nem a leírtak szerint történt meg. Feljelentés, nyomozás, bírósági tárgyalás következett.

Ennek során meghallgatták Tóth László utasát is, aki elmondása szerint aludt a baleset bekövetkeztéig, így annak lefolyásáról nem, csak a tőlük 150 méterre megállt Trabantról tudott beszámolni. Viszont azt állította, hogy amikor Tóth Lászlóval elindultak a kisautó felé, az elhajtott, így vezetőjével nem tudtak beszélni, a rendszámot se látta. Ez viszont ellentmondott Tóth vallomásának, aki azt mondta, a sötét és a hóesés ellenére messziről felismerte ismerősét a Trabanttal. Odament hozzá és megbeszélte vele, hogy másnap találkoznak a kár bejelentésére. Tóthoz hasonlóan adta elő a történetet Fábián Magdolna, ám a tárgyaláson ezt mindketten visszavonták és az utas verzióját erősítették meg. A baleset zajára az ott lakók közül többen is felfigyeltek, ők viszont határozottan állították, csak az árokba csapódott autót és a két kiszálló férfit látták, más kocsi nem volt.

A történtekért a bíróság Tóth Lászlót másfél év, míg Fábián Magdolnát 8 hónap börtönre ítélte, a végrehajtást 3, illetve 2 évre felfüggesztve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!