Hírek

2009.09.28. 02:26

Közfeladatokat, s hozzájuk pénzt kérne a CKÖ-k számára

Zalaszentgrót - A cigány kisebbségi önkormányzatok jövőjéről ejtettek szót azon a konferencián, melyet a kisvárosban tartottak szombaton.

zaol.hu

A zalaszentgróti CKÖ által 11. alkalommal szervezett tanácskozáson - melyen Császár József polgármester és Manninger Jenő, a megyegyűlés elnöke mondott köszöntőt -,jelen volt Farkas Flórián, a Lungo Drom országos elnöke is, aki hangsúlyozta: az országos cigány kisebbségi önkormányzat helyzete, tevékenysége rányomja bélyegét a települési szervezetekre, sajnos a pályázati rendszer sem működik. Úgy vélte, egységet kell kialakítani e rendszerben. Azt mondta, a CKÖ-ket meg kell tölteni tartalommal, de a dolog csak úgy működhet, ha a kultúra és a hagyományok ápolása mellett közfeladatokat is kapnak. Amihez természetesen pénzt is kell rendelni. Szólt a cigányság egységéről is, kiemelve: a nehézségek miatt még nagyobb szükség lesz arra, hogy a cigányság egységet alkosson. Erre szükség van azért is, mert a jelenlegi feszültségeket, problémákat csak összefogással lehet megoldani.

A konferencia után kezdődött a kulturális program, melynek keretében roma hagyományőrző csoportok, együttesek adtak műsort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!