Hírek

2009.09.14. 02:29

Három nap után találták meg (fotókkal)

Bagod (ahzs) - Tragikus véget ért S. József, a községben élő 54 éves férfi. Kedden tűnt el, szombaton halva találtak rá.

Mórocz Zsolt

A bagodi polgárőrök a Fáraó presszó előtt tanakodva várták a rendőröket és az egerszegi tűzoltókat. Néha odapillantottak a patakra.

- Ott van lent? - kérdezgették tőlük az odaérkező, aggódó környékbeliek. - Ej, szegény Jóska, nem ártott a légynek se, csöndes ember volt. Az édesanyja tavaly télen halt meg, azóta nem találta a helyét, látszott rajta.

A szomszédok kedden este vették észre, hogy a születése óta betegséggel küszködő, a szomszédos lótelepen dolgozó férfi nincs a Petőfi utcai lakásában. A telefonja otthon volt, az utolsó hívást aznap hajnalban indította róla. A polgárőrök vették a kezükbe az események irányítását, hívták a rendőröket, majd megindult a keresés. Mint Darvas Tündétől, a 87 főt számláló őrség vezetőjétől és édesapjától megtudtuk, három napon át fésülték át centiről centire a település környékét.

A szerencsétlenül járt férfit mindenütt keresték.




Fotók: Pezzetta Umberto

- Az akcióban harmincheten vettünk részt - mondta Darvas Károly, körbemutatva a társaságon. - Csatárláncba álltunk, de a határban nem leltük. Többhektáros területet jártunk be, jó darabig hiába. Azt tudtuk, hogy nem mehetett el a faluból. Végül a lakásához egészen közel, úgy háromszáz méterre vettük észre szegényt, itt a patakban.

A vízhez kalauzoltak bennünket is. A meredek, növényzettel, gazzal dúsan benőtt part alján sekély víz folyt az élettelen test körül.

Hogy kerülhetett bele, persze mindenki ezt találgatta. Közben megérkeztek a helyszínelő szakemberek, rendőrök, nyomozók. Kérdeztek, feljegyeztek, majd hívták a tűzoltókat, hiszen a kiemeléshez a terepviszonyok miatt rájuk volt szükség.

Közben egyre gyűltek a presszó mellé a környékbeliek. Szívszorító látvány volt, amikor a középkorú férfi holtteste a kötél végén végül felbukkant a patakpart meredélyén. Nagy csönd lett, az ismerősök, szomszédok szomorú együttérzése kísérte a tennivalókat. A gipszelt lábú elhunythoz megérkezett az orvos, aki - az előírásoknak megfelelő procedúra után - megállapíthatja a halál beálltát. Ez bizony természetesen nem olyan látvány, amit bárkinek ajánlhatnánk.

- Hozzátartozója? - kérdeztem a jelenlévőktől, míg az orvos dolgozott.

- Nincsen, csak nagyon távoli rokona. Felesége, gyereke nem volt, sose nősült meg, a szüleivel élt, a betegségében is az édesanyja viselte gondját - mondták az ismerősök. - Hogy most mi történhetett vele, vajon kiderül-e valamikor is? Miért ment oda, mit akart? Eltévedt, arra akart hazamenni, vagy a dolgát végezte volna, és megcsúszott?

A rendőrségtől megtudtuk, bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel, a vizsgálatot közigazgatási eljárás keretében folytatják tovább.

A dicséretre érdemes bagodi polgárőrökről tudni kell még, hogy segítettek a Rába kiöntésekor is, de egy hasonló, Lentiben megtörtént esetnél is számíthattak rájuk. Nemrég egy 400 ezer forintos fűnyírót is sikerült megtalálniuk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!