Hírek

2009.09.17. 02:25

Át szabad-e lépni a vonalat?

Lenti - Nem történt hiba annak a folytonos vonalnak a felfestésekor, amely a Zrínyi úton a parkolásra kijelölt részt választja le az úttestről - állítja Kovács Zoltán, a Technika Kft. oktatója.

zaol.hu

A problémával tegnap kereste meg lapunkat egy olvasónk, aki úgy véli, a polgármesteri hivatal nagyot hibázott, amikor a parkolásra szánt részt folytonos vonallal jelöltette ki. Szerinte a folytonos vonal záróvonal, ezért a járművezető vét a KRESZ ellen, amikor áthajt rajta. A parkolót szerinte keresztirányú felfestéssel kellett volna kijelölni. Olvasónk a tegnapi számunkban szereplő írásra is utalt, amelyben arról írtunk, hogy egy autós azért perelte be a rendőröket, mert az autópályán szintén folytonos vonalat átlépve álltak le traffipaxolni.


A folytonos vonal nem csak záróvonal lehet - véli a szakember
Fotó: Gyuricza Ferenc

Megkérdeztük a Technika Kft. oktatóját, Kovács Zoltánt, aki azt mondta, ebben az esetben a folytonos vonal nem záróvonalat jelent - mint például a sávok elválasztásánál -, hanem az úttest szélét jelöli. Aki tehát az úton halad, az nem hajthat át rajta, de az ott parkolni szándékozó járművezetők minden következmény nélkül keresztezhetik.

Szabóné Gáspár Marianna aljegyző annyit mondott a felvetésre, hogy a kérdéses helyen csak a lekopott jeleket festették át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!