Hírek

2009.07.31. 02:29

Vitézlő sereglet

Rezi - Ifjú vitézek foglalták el a rezi várat a hét elején. A sereg nem unatkozik, minden napra, sőt éjszakára is jut program bőven. A nomád tábor keretében a Tátikára is ellátogattak.

Zalai Hírlap

- Soha annyian nem jelentkeztek a vártáborba, mint idén, sokakat vissza kellett utasítanunk helyhiány miatt. A várudvar szó szerint benépesült - fogalmazott Tafota Istvánné, a tábor vezetője, hozzáfűzve: természetesen nagy öröm számukra a hatalmas érdeklődés. - A létszám egészen pontosan hatvan fő, harmincan Reziből jöttek, a többiek távolabbról, Gyenesdiástól Sármellékig.

A hangulatra nem lehet panasz, s senkinek nem hiányzik az internet, vagy éppen a televízió. A körülmények nomádak, de a rezi vártáborban éppen ez a jó. A tizenegy éves, helybéli Cserép Máté elárulta, hogy harmadik éve résztvevője a tábornak, s csak jó emlékei vannak.

- Jól érzem magam, a programokat szeretem, s örülök, hogy akadnak izgalmas események is - mondta. - A napi teendőkön túl átgyalogoltunk a szomszédos Tátika várba, nem volt fárasztó, pedig sokat gyalogoltunk. Lesz éjszakai túra is, amit szintén nagyon-nagyon várunk.

A programba természetesen nagy adag történelmet is belecsempésztek a szervezők. A gyerekek ismerkedtek a vár(ak) történelmével, s egyfajta számonkérésként helytörténeti totót is kitöltöttek.

- Ha már a történelemnél tartunk, elárulom, hogy íjászkodhattak, mászófalon vitézkedhettek, s kézműves foglalkozásokon is részt vehettek egyebek között - tette hozzá Tafota Istvánné. - A napot mindig közös éneklés zárja, régi nótákat szólaltatunk meg. Úgy látom, a tábort mindenki élvezi, nincs megállás egyetlen percre sem. Természetesen jövőre is megszervezzük, ez ugyanis már egy olyan program, amit várnak. A rezi vártáborban minden nap közös énekléssel zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!