Hírek

2009.07.06. 02:26

Új balatoni borok turistamustrája

Cserszegtomaj (há) - A hét végén a községben lezajlott immár negyedik bornapi rendezvénnyel elindult a Balaton-parti üdülőrégióban hagyományos borfesztiváli eseménysorozta.

Horányi Árpád

A település tradicionálisan a borfesztiváli rajtok házigazdája, ezt a szerepkört azért is kiérdemli az üdülőfalu, mert a nevét viseli az egyik leghíresebb, s messze földön is ismert bor: a cserszegi fűszeres. Erről is beszélt köszöntőjében Gyuk János polgármester.

A bor, a nyár, a vendéglátás igazi nagy családi ünnep volt, a helybeliek ez alkalommal vendégül látták az erdélyi testvértelepülés, Dálnok küldöttségét.

Kóstolók mellett vasárnap estig színes kulturális műsor kínált szórakozást. A színpadon helyi és környékbeli művészeti csoportok mellett meghívott vendég előadók is felléptek: köztük a Pesti Magyar Operett Színpad szerepelt. Csütörtökön Gyenesdiáson nyílik a bornapi rendezvény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!