Hírek

2009.07.28. 02:29

Több mint hatmillió forintról döntöttek

Zalaegerszeg (pgy) - Rendkívüli ülést tartott tegnap délután a Zala Megyei Közgyűlés. Az összejövetelen községi, nagyközségi önkormányzatok fejlesztési célú pályázatairól is döntöttek.

Péter Gyöngyi

A testület tegnap hozott határozatai szerint három önkormányzatot részesít pályázati önerő kiegészítését szolgáló, vissza nem térítendő támogatásban. A közgyűlés a döntéseknél figyelembe vette, hogy adott települések milyen uniós támogatáshoz jutottak a kérelem benyújtását megelőző öt évben. Az az önkormányzat, mely már több pályázatot nyert, nem vagy csak jelképes támogatást kapott. A testület a kistelepülések segítését is szem előtt tartja. Ezeknek megfelelően Murakeresztúr pályázatát nem támogatták az egybegyűltek.

Söjtörnek 600 ezer forintot szavaztak meg az óvodai kazánok cseréjéhez. Szepetnek 5 millió forintot kap a belterületi csapadékvíz elvezetését szolgáló pályázat megvalósításához, míg Türje 600 ezret az óvodai és bölcsődei csoport helyiségeinek fejlesztéséhez, eszközbeszerzéshez.

A Nyitott ház Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézet akadálymentesítésére benyújtandó pályázathoz szükséges önrészt, közel 4 millió forintot szintén biztosítják.

Az ülésen határoztak arról is, hogy feltétel nélkül hozzájárulnak az egerszegi, Május 1. utca 5. társasház lakásának elidegenítéséhez, továbbá 50 ezer forint támogatást szavaztak meg a Regionális Otthont Teremtő Alapítvány részére. Elsősorban kistelepüléseket támogat a megye

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!