Hírek

2009.07.07. 02:27

Muzsikusok iskolája

Keszthely (th) - Harmadszor rendezte meg zenekari táborát a Zeneiskola Baráti Kör és a Festetics György Zeneiskola. A több megyéből érkező diákok egy héten keresztül szólaltatták meg a muzsika hangjait, hogy igazi örömzenével lephessék meg a közönséget.

Temesi Hilda

Többéves előképzettség, és határtalan zeneszeretet jellemzi azokat a fiatalokat, akik idén is részesei voltak a városban immár hagyományos zenetábornak.

Kováts Péter hegedűművész, a veszprémi Mendelssohn zenekar vezetője szerint a gyerekek nagyon lelkesek, többen itt határozzák el, hogy zeneművészeti pálya mellett döntenek. A nagyrészt saját zeneiskoláikban zenekari tagként játszó diákok feladata ilyenkor mindig a tudásszintnek megfelelő nehézségű zeneművek könnyed előadásának az elsajátítása.

Barátságok szövődtek idén is a részt vevő tanulók között, akik idejük nagy részét szólam- és összpróbákkal töltötték, de természetesen a kikapcsolódás sem maradt el. A zenetábor záróakkordjaként a Helikon Kastélymúzeum tükörtermében, az egy hét alatt megtanult zeneművek gálahangversenyét hallhatta a közönség.

Mint minden évben, ezúttal is színes repertoár jellemezte a nagy érdeklődéssel övezett rendezvényt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!