Hírek

2009.07.08. 02:22

Egy fő helyett százan

Zalaegerszeg (ahzs) -1997-ben alakult meg a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács, amely a Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyékből álló Nyugat-dunántúli Régió területfejlesztéséért felelős.

Szabó Judit

Magyarországon az 1996. évi XXI. törvény tette lehetővé az Európai Unió szerves részévé váláshoz szükséges területi egységek, az úgynevezett régiók létrejöttét. A regionális tanács munkáját eleinte egyszemélyes titkárság segítette, azonban feladatainak bővülése állandó munkaszervezet létrehozását igényelte. Első ügyvezetője Győrffy Gábor lett, aki 8 évig vezette a szervezetet. Irányításával épült ki az ügynökség egyre bővülő szervezet- és tevékenységrendszere, amely országosan is elismert társasággá tette a Nyugat-dunántúli Regionális Fejleszté-si Ügynökséget. Az ügyvezetői pozíciót 2007. november 1-jétől Horváth Jácint vette át, olyan izgalmasnak ígérkező időszakban, amikor az Európai Unió új, 2007-2013. évi Strukturális Alap program- időszakában először menedzselhetnek önálló operatív programokat Magyarország régiói. A Nyugat-dunántúli Régióban kezelt forrás összege meghaladja a 100 milliárd forintot.

A társaság a régióbeli kiegyensúlyozott működése érdekében az öt megyei jo-gú város mindegyikében (Győr, Nagykanizsa, Sop-ron, Szombathely, Zalaegerszeg) hozott létre irodákat. Az alakulást követő 7 főről a többszöri feladatbővüléssel párhuzamosan napjainkban a létszám már eléri a 100 főt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!