Hírek

2009.05.05. 08:28

Felelőst keresnek

Nagykanizsa - Rendkívüli közgyűlést kell tartani, hogy kiderüljön, kiket terhel a felelősség a kórház CT-berendezésének előnytelen beszerzése miatt - szögezte le tegnap Bárdosi Gábor, az MSZP-frakció képviselője.

Sámel József

A képviselő elmondta: bár a szocialista frakció mindent megtett azért, hogy a kórház ne kerüljön rossz anyagi helyzetbe, ezt mégsem tudták megakadályozni. A kórházi CT-berendezésről ugyanis mára bebizonyosodott, hogy nem a közgyűlési döntésnek megfelelően szerezték be.

Bárdosi Gábor elmondta: bár a közgyűlés úgy határozott, hogy az 5 éves bérleti szerződés után kerüljön a kórház tulajdonába a berendezés, nem így történt a beszerzés, ráadásul erről a jegyzőnő, dr. Tuboly Marianna is tudhatott, hiszen a kórház korábbi főigazgatója, dr. Kovács József írásos tájékoztatást is küldött minderről. A jegyzőnő viszont nem tájékoztatta a testületet, pedig akkor még le lehetett volna állítani a közbeszerztést.

A szocialisták szerint elkerülhetetlen a felelősségrevonás, hiszen a rossz konstrukció miatt több százmillió forintos kár érte a kórházat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!