Hírek

2009.05.22. 17:52

Ezeréves megyeünnep

Zalaegerszeg - A négy, ezer évvel ezelőtt a sólyi oklevélben először és együtt említett dunántúli megye – Zala, Pest, Veszprém, Fejér – rendez szombaton délelőtt kilenc órától az oklevél kiadási helyszínén – a Veszprém megye észak-keleti részén található Sólyban – emlékező ünnepséget.

Szabó Judit

Az eseményen a színes kavalkádon kívül közös, közfelkiáltással elfogadandó határozatot is alkotnak a megyék vezetôi, majd a korábban lezajlott történelmi vetélkedôk díjátadását is megejtik, s fogadják a megyefutókat. A program részeként emlékdobozt helyeznek el a helyi templom padozatába, emlékfát ültetnek. Betyárbemutató, íjászverseny, hadtörténeti seregszemle, helikopteres repülés is várja az egybegyûlteket. A rendezvényen A Zala Megyei Közgyûlés delegációja is képviselteti magát.   

Olvassa el az EZER ÉVES ZALA további híreit, barangoljon a történelmi megye területén, böngéssze át a jubileumi programokat! 

A Zalai Hírlap cikkei

A jubiláló megye honlapja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!