Hírek

2009.04.16. 02:27

Hasznosak a segélykérő készülékek

Keszthely (pe) - A Keszthely és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás minapi ülésére többek között kezdődő projektekről és a tavaly végzett szociális munkáról készültek beszámolók.

Petrovics Ernő

Egyebek mellett elmondták: a Regionális Fejlesztési Ügynökséggel történt egyeztetések alapján február 27-én támogatási szerződést kötöttek, így a közeljövőben a kistérség számos településén egységes arculatú buszvárók épülhetnek. Keszthelyen 10, Gyenesdiáson 3, Vonyarcvashegyen 5, Balatongyörökön 7, Válluson 1, Várvölgyön és Zalaszántón 6-6, Karmacson 2 buszváró épül majd, Zalaapátiban az iskolánál pedig buszfordulót alakítanak ki. A projekt részeként Keszthelyen a Fenéki úton, Kertvárosban és a Hévízi úton - helyeznek el új, esztétikus buszvárókat.

A szociális munka kapcsán elhangzott: a kistérség településein, főleg idősek vagy súlyosan betegek otthonában felszerelt 197 segélykérő jelzőkészüléket tavaly 201-szer használták; ebből 87 volt a téves, míg 114 az éles riasztás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!