Hírek

2009.04.08. 02:28

Értékközvetítő kampány

Nagykanizsa (hba) - Sajtótájékoztatón jelentette be a Szabad Demokraták Szövetsége EP-kampányának kezdetét Röst János, a helyi szervezet alelnöke és Halász Gyula ügyvivő.

zaol.hu

Előbbi elmondta: a választást követően 24-ről 22-re csökken az Európa Parlament képviselőinek száma, ennek tükrében fontos, hogy az SZDSZ jelöltjei lehetőleg az előző ciklushoz hasonló arányban (2 fő) kerüljenek be. A részvétel egyébként vélhetően kisebb lesz, mint 2004-ben. Akkor 237 ezer voksot kapott a párt, most az előzetes számítások szerint 200 ezer szavazatra lehet számítani.

Halász Gyula a szabad demokraták EP-listájáról Szentiványi Istvánt, Béki Gabriellát, Demszky Gábort, valamint a nemzetközi hírű írót, Konrád Györgyöt említette, mint olyan jelölteket, akik érdemesek a szavazatokra. Hangsúlyozta: kampányuk fő eleme az értékközvetítés lesz, a megyénkben is megtartandó rendezvényeken Csillag Istvánnal, Kóka Jánossal, Szentiványi Istvánnal, Bálint Györggyel, Szalai-Berzeviczy Attilával, Simonyi Andrással, Konrád Györggyel találkozhatnak a liberális szimpatizánsok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!