Hírek

2009.03.20. 03:26

Sárga csík jelzi majd a tilalmat

Búcsúszentlászló, Zalaegerszeg (haa) - Ellenkező irányba fordított sebességkorlátozó tábla és kritizált egyirányúsítás; közlekedésbiztonsági sorozatunkban ma három helyszínt mutatunk be.

Horváth A. Attila


Búcsúszentlászló

30 km/h-s sebességkorlátozó jelzést és a hatályát rögtön feloldó kereszteződést ábrázol az a kép, amit olvasónk, Lakatos Gyula készített Búcsúszentlászlón. A furcsa párosításra felhívtuk Molnár Gyula polgármester figyelmét, aki érdeklődésünkre elmondta: a felvetés jogos, a tábla így valóban nem szolgálja eredeti célját, hiszen éppen a másik irányban indokolt a korlátozás.



Hogy betöltse funkcióját, "megfordul" a 30-as tábla
Fotó: Lakatos Gyula

- Nemrég parkolót építettünk a temető mellett, úgy tűnik, a kivitelező helyezte vissza fordítva a táblát, de az is lehet, hogy gyerekcsínyről van szó. Szándékunk szerint a Deák utcába behajtó járműveknek szól a 30-as jelzés, ezért a kommunális munkásokkal megfordíttatom a táblát - mondta a polgármester.

Zalaegerszeg, Dobó Katalin utca

Zalaegerszegen bevált-e a Dobó Katalin utca egyirányúsítása? - kérdezte levelében olvasónk, Szép András, míg Majoros Attila a szomszédos Tomori Pál utca alsó szakaszán található megállni tilos tábla jogosságát vitatta, hiszen - mint írta - fentebb is elhelyeztek egy tiltó táblát.

A polgármesteri hivatal részéről ezúttal is Kramarics Géza válaszolt a felvetésekre:

- A Dobó Katalin utcában végig állnak a parkoló autók, az egyirányú forgalom miatt az egyik oldalon. Ezért sem indokolt a kétirányúsítás, hiszen akkor tiltani kellene a parkolást az egész utcában, ennek pedig nyilván sokan nem örülnének. A Tomori utcában valóban a teljes útszakaszra vonatkozik a felső tábla, az alsót azért nem vettük le, mert mindig vita van arról, hogy a kapubejáró kereszteződésnek számít-e, tehát feloldja-e a tiltást. Azonban hamarosan sárga csíkot festünk a burkolatra, így egyértelmű lesz, hogy meddig érvényes a megállási tilalom - mondta.


További "panaszokat"  talál Szereljük le együtt! című rovatunkban - kattintson IDE!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!