Hírek

2008.05.28. 02:23

A reményvesztettekért

Zalaegerszeg (szj) - Kónya Zsuzsanna megjárta a hadak útját, de akkor sem mulasztott el segítő kezet nyújtani másoknak, amikor daganatos betegséggel küzdött. Nemrég Szent Rita emlékplakettet kapott.

Szabó Judit

Az elesettek védőszentjét ábrázoló plakettet azoknak ítéli a székesfehérvári Aranyeső Alapítvány, akik sokat tesznek reményvesztett embertársaikért, illetve példát mutatva küzdik le a nehézségeket. A zalaegerszegi kistérségi társulás munkatársa, Kónya Zsuzsanna akkor sem feledkezett meg az elesettekről, amikor 33 évesen daganatos betegség támadta meg.

- Sikerült legyőznöm, optimizmussal. Ez már nem az a betegség, amibe azonnal bele kell halni, vagy ha mégis, bele lehet méltósággal, de le is lehet küzdeni, fejben eldönteni, hogy jól jövök ki belőle.

Kónya Zsuzsanna az első műtétje után megfogadta, segít másokon, hiszen érte is áldozatot hoztak idegen emberek. Előzőleg sem volt híján a szociális érzékenységnek, ő kezdeményezett gyűjtést öt éve egy zalaistvándi kisfiú szívátültetésére, majd a közmunkaprogramok koordinátoraként karolta fel a rászorulókat. Egy asszony, akit régebben prostitúcióra kényszerítettek, neki köszönheti, hogy egyenesbe jött, rendes munkát végezhet, s visszakapta gyermekeit. Kónya Zsuzsa ilyen cselekedetekkel érdemelte ki az elismerést, melyre kollégái terjesztették fel.

Ezek is érdekelhetik