Hírek

2007.02.28. 03:29

A rendőrőrs munkáját értékelték a képviselők

Hévíz (há) - Elismeréssel, egyhangúlag fogadta el a fürdőváros közrendjének és közbiztonságának helyzetéről szóló rendőrparancsnoki előterjesztést az önkormányzat tegnap tartott ülésén.

Horányi Árpád

A fürdőváros területén kiemelten súlyos bűncselekmény az elmúlt évben sem történt, az erőszakos, garázda jellegű elkövetési mód továbbra sem jellemző. Csekély mértékben ugyan, de tovább mérséklődött az alkalmi lopások száma, 69 esetről 65 re. A betöréses lopások aránya erőteljesebben, egyharmadára szorult vissza, így tavaly mindössze négy ilyen ügyben járt el a rendőrség. Elhangzott továbbá: jól érzékelhető, hogy az elkövetések jellemzően olyan üzletek, illetve lakások sérelmére történnek, ahol nincsenek technikai védelmi felszerelések. Az elemzések során nagy jelentőséget tulajdonítottak azon kapcsolatrendszernek, amely a rendőrség, az önkormányzat közbiztonsági bizottsága, a balesetmegelőző tanácsadó testület, továbbá a helyi polgárőrség munkájában folyamatosan érvényesül.

A további tennivalókat illetően a képviselő-testület kérte a parkolási szabályok betartásának szigorúbb számonkérését, bűnmegelőzési céllal a házaló árusok fokozott személyazonossági ellenőrzését.

A képviselő-testület egyebek mellett elfogadta az önkormányzati tulajdonú Hotel Aquamarint működtető szállodaipari kft. idei üzleti tervét, tárgyaltak a pályázati rendszer kialakításáról, majd áttekintették az aktuális turisztikai feladatokat is.

Ezek is érdekelhetik