Hírek

2006.07.06. 02:26

Akik átveszik a stafétabotot

Egervár (vézsé) - Mindenekelőtt a Zalaegerszeg és Térsége Több-célú Kistérségi Társulás 79 településén élő fiatalok ismerkedését szolgálta az átvesszük a stafétát elnevezésű program, amelyet az elmúlt hét végén rendeztek meg a községben.

Mórocz Zsolt

Hagyományteremtő kistérségi találkozó Egervár (vézsé) - Mindenekelőtt a Zalaegerszeg és Térsége Több- célú Kistérségi Társulás 79 településén élő fiatalok ismerkedését szolgálta az átvesszük a stafétát elnevezésű program, amelyet az elmúlt hét végén rendeztek meg a községben. Matyasovszky Margit, a község ifjúsági referense lapunknak elmondta a regionalitást erősítő hagyományteremtő rendezvényre 250 ezer forintot nyertek a Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Szolgáltató Irodától, de támogatást kaptak a község önkormányzatától és helytörténeti egyesületétől is. Két ifjúsági szerveződés, az egerváriak klubja és a magukat lőrinci vándoroknak nevező zalaszentlőrinciek is összefogtak a program sikerért, s valószínűleg nem hiába tették ezt. Matyasovszky Margit szerint a mintegy 50 résztvevő közül már többen címet cseréltek; jó esély van tehát arra, hogy az újabb és újabb találkozóknak köszönhetően barátságok szövődnek, és a fiatalok később közös projekteket indítanak. A szombati találkozón, amelyre egyébként elsősorban a mezőgazdaság iránt fogékony fiatalokat várták, dr. Kárpáti László, a Pannon Egyetem Felnőttképzési Intézetének igazagtója, Bali József, a Zala Megyei Területfejlesztési Iroda Kht. ügyvezető igazgatója és Győri József, Egervár polgármestere tartott előadást, majd két, szintén fiatal gazdálkodó, az állattartással illetve tojástermeléssel foglalkozó gősfai Gorza Gábor és a zalaszentlőrinci növénytermesztő, Dene István látta vendégül a kistérségi csapatot. Egervár (vézsé) - Mindenekelőtt a Zalaegerszeg és Térsége Több- célú Kistérségi Társulás 79 településén élő fiatalok ismerkedését szolgálta az átvesszük a stafétát elnevezésű program, amelyet az elmúlt hét végén rendeztek meg a községben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!