Hévíz

2016.06.14. 09:12

Művészeti élményt ad - Lezárták az évet az Új Színpad táncosai

Hévíz - Az Új Színpad Kulturális Egyesület táncosai az 5. Finálén mutatták be tudásukat szüleiknek, nagyszüleiknek és az érdeklődőknek a minap.

Tóth András

Papp Ágota, az egyesület elnöke ünnepi köszöntőjében elmondta, hogy nem az a céljuk, hogy a gyermekek minél több koreográfiát tanuljanak, hanem az, hogy a táncot megszeressék, a mozgás művészeti élményt nyújtson nekik, tanuljanak kitartást és érezzék, milyen a munka gyümölcse. Az elnök köszönetet mondott Hévíz önkormányzatának a pénzügyi támogatásért, valamint a Gróf Festetics György Művelődési Központnak, mert lehetőséget biztosított programjaik és fellépéseik lebonyolításához.

Fotó: Tóth András

Tóthné Bogdán Ottília, az egyesület művészeti vezetője elmondta: 45 fővel dolgoznak, heti két alkalommal találkoznak. Idén számos szereplési lehetőségünk volt, s nagyon büszkék arra, hogy a keszthelyi Helikonon arany minősítést kaptak.

A mostani évzáró műsor témája a showtánc volt, a kisebb csoportba járók kalóznak öltöztek be, a középiskolás lányok három produkcióval léptek fel, a felső tagozatosok pedig két produkciót adtak elő.

- A közeljövőben az Angyalok és Csavargók Éjszakáján és a Futófesztiválon szerepelünk. Nyáron még megtartjuk két turnusban a hagyományos táborunkat, utána szeptemberig pihenni fogunk - mondta Tóthné Bogdán Ottília.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!