Hévíz

2016.04.25. 16:28

Nemzetközi íjászverseny Hévízen

Közel 300 versenyző részvételével Hévíz ad otthont a pályaíjászat Ifjúsági Kupa versenynek jövő héten. Erről tartott sajtótájékoztatót Papp Gábor polgármester és Bencsik Péter, a Hévíz SK elnöke hétfőn.

Keszey Ágnes

28 ország több mint 270 kadett és ifjúsági versenyzője vesz részt május 2. és 7. között az Ifjúsági Európa Kupa kétfordulós  pályaíjász versenyen. Bencsik Péter, a hévízi sportkör íjász szakosztályának vezetője felidézte: több nemzetközi verseny megrendezése után pályázták  meg az Európa kupa megrendezésének lehetőségét.  Az elnök kérdésünkre válaszolva elmondta: helyi versenyzők is megmérettetik magukat.

-  Ez nem egy nyílt nevezéses verseny, az országok szövetségi vezetői jelölik ki, hogy kik vehetnek részt. Tőlünk két junior válogatott kerettagot kért fel a szövetségi kapitány: Szűcs Mátyást  és Bencsik Márkot.  Ők még ilyen nemzetközi környezetben nem versenyeztek, számukra fontos gyakorlási lehetőséget és tapasztalatszerzést jelent a részvétel. Magyarországról kevesebb, mint tíz versenyző indul Ifjúsági Európa Kupán. Mindenkinek az ötkarikás játékok a célja,  tehát ők nem amatőrök – emelte ki Bencsik Péter.

A versenyt az internetet élőben közvetítik, így a világ bármely részéről figyelemmel kísérhetik az érdeklődők.

Papp Gábor polgármester hangsúlyozta:  a rendezvény városmarketing szempontból is fontos.

- Kiválóan illeszkedik ahhoz az elképzeléshez, melyet az évek során megfogalmaztunk, hogy nem csak hazai, hanem nemzetközi versenyeket is felkarol a város. Az egyik szempont, hogy megmutassuk: Hévíz kiválóan alkalmas az amatőr, a professzionális és a versenysportok lebonyolítására. Másrészt azt gondoljuk, hogy városmarketing szempontból fontos, hogy 28 ország versenyzői jönnek el: nem csak Európából, hanem Európán túlról is.  A város anyagi erővel és a helyszín biztosításával is támogatja a versenyt.

Az egy hétig tartó megmérettetésnek a  hévízi sportközpont center pályája ad otthont, a  vele szemben lévő parkoló  a verseny idejére le lesz zárva.  Az  Ifjúsági Európa Kupa megnyitója jövő héten kedden (május 2-én) 18 órakor kezdődik a tófürdő bejáratánál felállított Nagyszínpadon, s innen látványos felvonulásra indulnak a csapatok. Az érdeklődő közönség naponta 9 -17 óra között tekintheti meg a versenyt, mely május 7-én zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!