Hévíz

2015.04.07. 12:03

Virágba borult Hévíz - Mostanra helyrehozták a téli károkat

Hévíz - Több mint negyven napirendi pontot tárgyalt legutóbbi soros ülésén a hévízi képviselő-testület.

Varga Lívia

Az előterjesztések között számos helyi rendelet módosítása szerepelt, jobbára törvényi szabályozások átvezetése miatt. Változott a közalkalmazottak lakáscélú támogatásáról szóló rendelet is, melynek értelmében mostantól lakásfelújításra is lehet munkáltatói kölcsönt felvenni.

A képviselők tájékoztatókat fogadtak el az intézmények elmúlt évi munkájáról. A városi tulajdonban lévő Aquamarin szálloda esetében az előző évekhez képest komoly bevételi sikerről tájékoztatott Czurda Gábor ügyvezető, s beszámolt arról is, hogy tavaly önerőből sikerült felújítani a szálloda külső medencéjét. Elhangzott: megvásárolta a város a nagyparkoló újságos pavilonját, melyet a Turisztikai Nonprofit Kft. információs pontként hasznosít majd. Döntés született továbbá a hivatal napelemes rendszere kiépítésében a közbeszerzési eljárás elindításáról, s közel egy évtized után sikerül pótolni a Deák téri ivókút korábban letörött Zsolnay-elemeit.

Ma már virágos arcát mutatja a fürdőváros – a megszaporodott rongálások ellenére is. Fotó: Péter B. Árpád

A testület elfogadta a Gamesz beszámolóját, amely a téli károk utáni helyreállításáról, a tavaszi kertészeti munkákról és a város turisztikai szezonra való felkészüléséről szólt. Ebből kiderül, a korábbiakhoz képest csapadékosabb és fagyosabb volt az elmúlt tél, ezért Hévízen a szokásosnál több, 67 tonna szóróanyag fogyott. A szervezet munkatársai mostanra teljesen kitakarították a várost, átgereblyézték, kisöpörték a parkokat és a közúti aknákban felhalmozódott hordalékot is eltüntették. A tél s nem ritkán a rongálás ugyan komoly károkat okozott, de a tavasz közepére ismét virágba borult a fürdőváros, s a Gamesz már a fák metszésével is végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!