Hévíz

2014.09.16. 11:52

Emléktábla Karinthy Ferenc tiszteletére

Hévíz - Karinthy Ferenc Kossuth-díjas író előtt tisztelegve emléktáblát avattak kedden Hévízen, a Majerik Hotelnél.

Szabó Judit

A táblát a Vasutas Segélyező Egyesület (VASE) készíttette 2000-ben. Nemrég felújíttatta és áthelyezte a korábbinál frekventáltabb helyre.

Balról Janzsó Zoltán, a Majerik Hotel igazgatója, Klemm Balázs, a Service4You Hotel Management Company tulajdonosa, Kotcauerné Bor Katalin, a VASE ügyvezető elnöke és Koszorús Ferenc, a VASE elnöke a felavatott emléktábla előtt. Fotó: Szabó Judit

Karinthy Ferenc sokat tartózkodott és alkotott a Majerik Hotel „A" épületében 1980-tól az 1992-ben bekövetkezett haláláig. Minden évben több hónapot töltött a szállodában.

– Különféle programokon is részt vett, sokszor itt szilveszterezett a baráti társaságával. Pingpongoztak, fürödni jártak, Karinthy Ferenc nagyon szerette Hévízt – nyilatkozta Kotcauerné Bor Katalin, a Vasutas Segélyező Egyesület ügyvezető elnöke, aki az ünnepségen felelevenítette az író életútját és munkásságát. Az emléktábla sokáig a hotel „A" épületén volt, de mivel felépült előtte egy butiksor, az áthelyezéséről döntöttek. A VASE felújíttatta a domborművet, Janzer Frigyes szobrászművész alkotását, s a „B" épület falára helyezte. Az emléktáblát kedden leplezték le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!