Hévíz

2013.05.20. 15:23

Egregyi fejlesztés

Hévíz - Megkezdődött Hévízen az egregyi városrész turisztikai fejlesztése. Az önkormányzat tavaly év végén nyert pályázati támogatást a feladatra a Nyugat-dunántúli Operatív Programból.

Szabó Judit

Hévíz  közel 450 millió forintos beruházást valósít meg az egregyi városrészben száz százalékos pályázati támogatással.  A Korok és Borok elnevezésű, tematikus sétaút kialakításáról szóló   projekt elsődleges célja, hogy az egregyi városrész meglévő történelmi és kulturális örökségét attraktív élményelemekkel egészítse ki, segítve ezzel  a munkahelyteremtést,  és hozzájárulva ahhoz, hogy növekedjen az összeg, amelyet egy-egy   turista hagy a világszerte ismert   fürdővárosban.

A fejlesztés  az egregyi városrészben fellelhető műemléki és történelmi látványosságokat, valamint  gasztro-kulturális attrakciókat fűzi fel egy korokon átívelő tematikus sétaútvonalra, melynek kiindulópontja a részben feltárt római kori rom, végpontja pedig a 13. században épült román stílusú templom. A romkert mellett kialakítanak egy  díszteret, egy rendezvényteret, egy fűszerkertet, s kiépül egy száraz Kneipp-taposó ösvény. A   célterületen korábban feltárt leleteket modern muzeális kiállítótér mutatja majd be, amely  a helyi lakosság igényét és a turisták kikapcsolódását egyaránt  szolgálja. A beruházás a tervek szerint 2014. november 1-ig megvalósul.

Ezek is érdekelhetik