Hétvége

2011.02.19. 09:01

Mindegy, hogy az ember hány éves.... - Kata az asztalon táncolva ünnepelte szülinapját

Van egy ünnep, ami még a karácsonyt is megelőzi a népszerűségi versenyben.Egy nap, amikor csak nekünk készül a torta, csak miattunk öltözik díszbe a ház, és ajándékot is csak mi kaphatunk. A születésnap az egyik legjobban várt esemény a gyerekek körében. És azt bizony már a felnőttek is tudják, nem ünnep az ünnep igazi, asztalon táncolós buli nélkül...

Kiss Anna

 

- Ha a gyerekek eljönnek hozzánk és meglátják a színes szobákat, az ugrálóvárat, a buborékfújó gépet, szinte remegnek az örömtől - meséli Nagy Beáta, egy megyeszékhelyi családi napközi vezetője. - A szülőknek fontos, hogy legyen egy hely, ahol önfeledten szórakozhatnak a kicsik, rohangálhatnak, sikítozhatnak anélkül, hogy mindez zavarná a szomszédokat. Itt a napköziben rengeteg játékunk van, a szülinapi zsúron arcfestéssel, lufihajtogatással és igazi retrodiszkóval várjuk a kicsiket, akik jelmezbe is bújhatnak a nagy napon. A kislányok általában hercegnők szeretnének lenni rózsaszín, habos-babos ruhában, a fiúknak pedig kalóz- vagy indiánpartit szervezünk, ahol ügyességi és ismeretterjesztő játékokat játszunk.

 

- Az óvodai jelem, egy marcipánkatica volt a tortámon. Hasonló, mint ez, csak nem ilyen mérges - mutat rá egy képeskönyvre a hároméves Csóbor Kata. - Nekem hercegnős partim volt, ahol rózsaszínű ruhában voltam. Lehúztuk a rolót és csak a diszkófények világítottak. Még az asztalon is táncoltunk és buborékok jöttek a plafonról. Nagyon vicces volt.

A kis Kata annyira jól érezte magát a szülinapi zsúron, hogy rögtön meg is jegyezte Bea néninek, hamarosan - áprilisban - névnapja is lesz.- Én pedig balerina bulit tartok a szülinapomon, amikor négyéves leszek - veszi át a szót Orsos Bíborka. - Szép rózsaszín és fehér szoknyám lesz. Persze, a fiúk is játszhatnak majd a zsúromon, de ők nem táncosnőnek, hanem kalóznak öltöznek majd.

- Az egyik legnépszerűbb gyerekzsúr-kiegészítő a színes, figurás, különleges lufi - mesélt tapasztalatairól Polgár Piroska léggömdekoratőr. - Ajándékba és díszítésnek is visznek. A gyerekek leginkább az amerikai filmekből és egymástól csenik az ötleteket a zsúrhoz, és persze mindig túl akarják szárnyalni a többieket.

A fentiekből levonható tanulság pedig az, hogy nem számít, kalóz vagy hercegnő, indián vagy balerina, 6 éves vagy 86, a születésnapján mindenki különlegesnek érzi magát és annak örül a legjobban, ha a családjával és barátaival bulizhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!