Hétvége

2014.08.19. 08:22

Staféta Bognárné Bengő Hajnalkával

Hadászi Ágnes Bognárné Bengő Hajnalkának adta tovább a stafétát, a koraszülött baba érkezését kísérő kihívásokról kérdezve.

Magyar Hajnalka

– Minden család életében fantasztikus állomás a gyermek érkezése, ám a születés csodája egy pillanat alatt kétségbeesett aggodalomba csaphat át, ha a baba nem 40. hétre, hanem jóval korábban hagyja el az anyaméhet – kezdi a Korán Érkeztem Közhasznú Egyesület elnöke. – Az éretlenül világra jött baba a család minden egyes tagjának extra igénybevételt jelent, legfőképpen az anyában lódul meg az érzelmi hullámvasút. Előbb a kicsi életéért aggódik, majd beköszönt a folyamatos szorongás: vajon mire lesz képes az életben ez az akár 500-600 vagy 1500 grammal megszülető apróság?

Bognárné Bengő Hajnalka. Fotó: Katona Tibor

A küzdelmes életkezdet azonban ajándékot is tartogat. Az anyák és a koraszülött babák között ugyanis rendkívüli kötődés alakul ki. Ezt tapasztalatból állíthatom. A legapróbb rezdülésekig érezzük egymást, együtt mozgunk, együtt lélegzünk, ők a mi csodáink. Ezeket a családokat segíteni kell. Erre szolgál a mi egyesületünk, ahol sorstárs közösség és hiteles, holisztikus szemléletű tanácsadás várja az érdeklődőket.

Bengő Hajnalka Répné Vörös Erikának  adta tovább a stafétát, a meseírás titkairól kérdezve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!