Hétvége

2014.03.06. 10:07

Staféta Hanzséros Alajossal

Nagy Ferenc a stafétát Hanzséros Alajosnak adta tovább, azt tudakolva, miért tartja fontosnak, hogy a zalaegerszegi Eötvös-iskola tanulói nagy számban látogassák a Hevesi-színház előadásait?

Magyar Hajnalka

–  Igazgatói pályázatomban   kiemelt helyen szerepelt a kultúra minden területének ápolása, pártolása,  s ezáltal a gyerekekben szunnyadó tehetség kibontakoztatása  – kezdi a Zalaegerszegi Kertvárosi Általános Iskola igazgatója. – Zene, néptánc, színjátszás stb. egyaránt fontos része az iskolai életnek, így  amikor a Hevesi-színház diákbérletet hirdetett, azonnal éltünk a lehetőséggel.  A városból a mi iskolánk diákjai látogatják legnagyobb számban a teátrum előadásait, sőt, a  produkciókban is gyakorta találkozhat velük a publikum.   A Valahol Európában, vagy az Olivér című musicalben például a fellépő gyerekek jelentős része a mi iskolánkból került ki. A tanulóink a színvonalas iskolai műsorokon szerezték meg ehhez az alapokat.  Persze a többiek is látni akarták  a társaikat, így  minden osztályban megnőtt az érdeklődés a színház iránt.

Hanzséros Alajos a stafétát kollégájának, Horváthné Sümegi Máriának adta tovább, azt kérdezve, minek köszönhető, hogy olyan sok tanuló szerepel a  különféle rajzpályázatokon?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!