Négy ponttal nyerték meg a csapatbajnokságot

2024.05.14. 17:30

Sakk Szuperliga: 16. bajnoki címét szerezte meg Tuxera Aquaprofit Nagykanizsai Sakk Klub

Négy pontos előnnyel nyerte meg a sakk Szuperliga csapatbajnokságot és ezzel a 16. bajnoki címét szerezte meg a Tuxera Aquaprofit Nagykanizsai Sakk Klub a fővárosban tartott zárófordulóban. A csapat vezetését Balogh László polgármester fogadta kedden az irodájában.

Benedek Bálint

A polgármesteri irodában fogadta a sakkozókat Balogh László. Balról: Nádasi Tamás, Sipos János, a Tuxera Aquaprofit Nagykanizsa Sakk Klub II. játékosa, Zámbó Tamás, a Zala Vármegyei Sakk Szövetség titkára, Demeter Dorina, Balogh László és Cseresnyés Péter

Fotó: Szakony Attila

Balogh László a városlakók közösségének örömét is tolmácsolta a klubnak. Úgy érzi, a Nagykanizsa sporttörténetében, de Magyarországéban is unikális, hogy egy sakkcsapat a 16. bajnoki címét szerezte meg. Másfél pont előnyből kovácsoltak a dupla forduló után négyet, ami ugyancsak a csapat egységességét dicsérte.

A kitűnő eredményhez, a támogatók és a játékosok kitartásához gratulált Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő is, aki szerint ki kell emelni, hogy tudatos utánpótlás-nevelés folyik, a sakknevelés területén példamutató szerepet játszik Nagykanizsa. Hogy sakknagyhatalom maradhasson Magyarország és benne a nagykanizsaiak, annak előfeltétele a fiatalok kinevelése és a sportág mellett tartása.

- A Szuperliga mindig tartogat meglepetéseket, az idén valóban szorosabb csatát hozott, de végül megszereztük a 16. bajnoki címünket - fogalmazott Nádasi Tamás, a Tuxera Aquaprofit Nagykanizsai Sakk Klub elnöke. - Zalaegerszeggel együtt pedig több mint két évtizede Zala vármegyén belül tartjuk az élvonalbeli bajnoki címeket. A jövő a fiataloké és valóban ők vehetik át a stafétát. A második számú, NB I.-es csapatban bizonyító Demeter Dorina két szezonban is lehetőséget kapott a szuperligás szereplésre.

Nádasi Tamás úgy érzi, ez az eredmény egy nagy csapat, tágabb értelemben Nagykanizsa sikere. Szerinte a városvezetés mindig mellettük állt, de ugyanilyen nagy köszönet jár Cseresnyés Péter támogatásának, a szponzoroknak, hiszen ennyire egységes együttes, mint a Tuxera Aquaprofit NSK nincs még egy az egész országban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában