Boldog 90. születésnapot kívántak

2024.05.14. 18:00

Vas Imre nyugalmazott iskolaigazgatót köszöntötték Alsópáhokon

Az Alsópáhokon élő Vas Imre nyugalmazott iskolaigazgatót és tanárt 90. születésnapja alkalmából köszöntötte az önkormányzat és a település lakói nevében Czigány Sándor polgármester, Horváthné Makó Judit alpolgármester és dr. Bangó Tamás jegyző. Ez alkalomból átadták számára az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt emléklapot, amelyben Magyarország Kormánya tiszteletét és háláját fejezi ki szépkorú polgárainak.

Antal Lívia

Születésnapi köszöntés: Vas Imréné, Vas Imre és Czigány Sándor polgármester

Fotó: Antal Lívia

Vas Imre 1955-ben végzett a Pécsi Pedagógiai Főiskolán, és 1956-ban államvizsgázott. Biológia-földrajz szakos tanárként Sármelléken tanított 1971-ig, majd a Keszthelyi Járási Hivatal művelődési osztályának vezetője volt 1973 augusztusáig. Ezt követően a hévízi általános iskola igazgató-helyetteseként, majd 1983-tól igazgatójaként dolgozott egészen nyugdíjazásáig.

– Munkám során meghatározó volt az iskola felújításának levezénylése, amely feladatot az intézmény korábbi igazgatójától örököltem meg. Akkor építettük fel a sportcsarnokot az akkori szabadtéri színpad helyén. Munkámat mindig a gyermekek szeretete és a szülők megbecsülése vezényelte – emlékezett vissza Vas Imre, aki 1994 decemberében címzetes igazgató kinevezéssel vonult nyugdíjba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában