Hétvége

2011.06.26. 07:29

Dávid és a matek: a számok bűvöletében

Noha a számokkal a lehető legjobb viszonyban van Horváth Dávid, nem szeretne matematikaprofesszor lenni. Azt azonban nem zárja ki, hogy olyan szakmát válasszon majd, ahol szükség lesz a tantárgyra.

Sámel József

A hévízi Illyés Gyula Általános iskola diákja a héten fejezte be a negyedik osztályt, s tanítójával, Sillinger Ferenccel együtt összegzést készített a matematika verseny eredményekről. A teljesség igénye nélkül első helyen végzett a Zrínyi Ilona megmérettetés megyei fordulójában, az országos döntőben 24. lett. A Kalmár László versenyen megyei első, a nemzetközi Kengurun 14., a Bendegúz országos levelező megmérettetésen 17. lett.

- Dávid már óvodásként vonzódott a matematikához, szülei tudatosan választottak pedagógust, hogy ez irányú érdeklődését tovább fejlesszék - fogalmazott Sillinger Ferenc.


- Az óvodában fejben pillanatok alatt össze tudtam adni háromjegyű számokat, másodikban pedig már az ötjegyűek is mentek, meg a szorzótábla is - tette hozzá Dávid. - Kicsi korom óta szeretem a matematikát, ennek az is oka, hogy apukám tőzsdézik, s megszerettette velem a számok világát. A többi már jött magától, az iskolában folyamatosan jöttek a versenyek Feri bácsi irányításával, segítségével.

Sillinger Ferenc azt mondja, Dávid sokat dolgozik, a motivációja is megvan, ám nehéz számára feladatokat adni.

- Igazából azokat a feladatokat szeretem, melyek gondolkodtatóak, logikát igényelnek. Sokat gyakorlok, leginkább azért, mert érdekel a megoldás, de ez nem megy a szabadidőm rovására - fogalmazott a fiú, aki hozzátette: magyarból is számos versenyen indult, s jó eredményeket ért el, de a matematikát nem tudta überelni a tantárggyal.

- Matematika professzor nem szeretnék lenni, de mondjuk bróker majd igen. Jól tudnám hasznosítani a számokkal kötött barátságomat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!