Hétvége

2011.01.22. 15:05

Itt a farsang, áll a bál! Hanna Montana vagy Harry Potter - minek öltözzek?

Hahó Kölykök! Tudjátok-e, mi az a farsang? Ez az év azon időszaka, amikor sok bált és mulatságot tartanak, s amikor az emberek, főleg a gyerekek, szívesen öltöznek színes maskarákba és öltenek álarcokat.

Horváth Viktória

 

 


Ellátogattunk a zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskolába, hogy megnézzük: vajon ott milyen maskarába bújnak a gyerekek, s egyáltalán hogyan lehet otthon jelmezt készíteni?

Először a 2. b osztályt látogattuk meg, ahol Németh Gabriella tanító néni segítségével álarcokat készített a gyerekek nagy része. Felfújtak egy lufit, beborították tépkedett újságpapírszeletekkel, amit liszt és víz keverékével ragasztottak oda. Majd kidurrantották a lufit és már csak félbe kellett vágni a gömböt.

- Én Hanna Montana leszek, ehhez készítek egy álarcot. Sablon alapján kivágtam a formát kartonpapírból, ragasztót cseppentek rá, majd csillámporral megszórom. A felesleget ebbe a tálkába gyűjtöm - mutatta nekem a fortélyokat Gróf Lili, majd barátnőit kérdeztem, hát az ő csillámmaszkjuk mit ábrázol?

- Én tündér leszek! - mondta Németh Dorka.

- Én pedig boszorka - vágta rá Máté Virág.

 

 


Az elsős Sifter Anna szellemnek öltözött, anyukája készítette a ruháját lepedőkből, Varga Emese Emma japán gésa ruháját szintén a szülők készítették, kontyba kötött hajában pedig két hurkapálca is helyet kapott. Péterfi Lili Noémi pedig kijelentette otthon, ő márpedig menyasszony lesz!

- Nem igaziból, csak farsangra. Együtt varrtuk meg otthon ezt a szép fehér ruhát.

A harmadikosok is alkotnak a rajzteremben, busójárásról, velencei karneválról mintázott maszkokat készítenek maguknak.

- Ő Színpofa - mutatta be Benefield Kevin az általa kitalált, megrajzolt alakot. - Se nem jó, se nem rossz. Sok színt használtam, ezért is lett ez a neve, de azt hiszem, mégsem fogom kivágni maszknak.

 


Varga Virág és Simon Lu-ca Katalin ötödikes tanulókat szintén a velencei karnevál ihlette meg.

- Agyagból formáztunk maszkokat, amit aztán kiégettünk, lefestettünk és textillel díszítettünk - mondta Luca. Az így kapott álarc olyan jól sikerült, hogy a lányok állítják, bármelyik farsangra szívesen felvennék.

- Én idén varázsló leszek - mondta a második bébe járó Bodorkos Marcell. Nem is akármilyen varázsló, hanem egyenesen Harry Potter személyesen. A fiatalember már bejelentette otthon, hogy milyen jelmezt rendel a szülőktől, így hamarosan készülhet is a fekete köpeny és a pálca. - Szeretem a könyveket és a filmet is, ezért választottam ezt jelmeznek, de nem vagyok egyedül, az osztályban több Harry Potter is lesz, de nem baj. Múlt éven Zorro voltam, az is nagyon jó volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!