Hétvége

2010.06.26. 05:38

Göcseji aratónapok

Nova - A hagyományos nyári paraszti munkák egyik legnehezebbikébe, a kézikaszás aratásba tekinthetnek be mindazok, akik részt vesznek a Göcseji aratónapok rendezvényén.

Gyuricza Ferenc

Az immár több, mint két évtizedes múltra visszatekintő program országos hírnévnek örvend, hiszen a hagyományőrző jelleg mellett a szórakoztatásra is nagy hangsúlyt fektetnek a szervezők. Az aratónapokra ez évben július 10-11-én kerül sor. Maga az aratás az első napon lesz, erre nagy- és kisbandák egyaránt jelentkezhettek. Az aratás mellett e napon többek között a cséplés folyamatába is betekintést nyerhetnek az érdeklődők, valamint lesz népi étel- és italkóstoló is.

A második nap inkább a szórakozás jegyében telik, a látványos bemutatók mellett több ismert előadó gondoskodik a felhőtlen jókedvről, zárásként például az egykoron a Trabant című slágerével népszerűvé vált Exotic együttes ad koncertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!