Hat zalai arany a Zselicből

2024.05.17. 13:30

Bruchner Regina második helye a szlovákiai Drozdóvban

A szlovákiai Drozdovóban, valamint a Zselicben is versenyeztek a zalaegerszegi Green Zone-ZKSE kerékpárosai.

Varga Andor

Kanta-Csejtei Bence az egyik zselici kanyarban

Fotó: ZKSE

Előbbi helyszínen a hegyikerékpárosok olimpai versenyágában (XCO) rendeztek nemzetközi viadalt. A pályabejárás alatt még a hó is eleredt, és az időjárás végig meglehetősen mostoha volt, de ez nem ártott az indulók harci szellemének. A junior nők 23 fős, cseh, osztrák és izraeli versenyzőket is felvonultató mezőnyében a válogatott Bruchner Regina másodikként ért célba. Az U23-as korosztályban első szezonját töltő Endrédi Máté számára a kihívást növelte, hogy az elit tagjaival egy futamban teljesítette a távot. A 45 versenyző közül Endrédi a 25. helyen szelte át a célvonalat. Az U15-ös korcsoport 48 versenyzője között a korosztályban újonc Bruchner Máté tizedik hellyel öregbítette a ZKSE hírnevét.

Közben az egerszegiek népes küldöttséggel képviseltették magukat a hegyikerékpárosok 9. Zselic Kupáján, melyről 9 dobogós hellyel (közte 6 arany) térhettek haza.

Eredmények. Mini táv, U9, lányok: 1. Kanta-Csejtei Lili. U13, fiúk: 1. Nagy Balázs, 4. Kanta-Csejtei Bence. Rövid, U17, nők: 1. Ádám Gabriella. Férfiak: 2. Forgács Patrik, 6. Harmath Bence. Master1, férfiak: 10. Rugyai Csaba. Master2: 1. Czenki Tamás, 4. Horváth Szabolcs. Közép, Master2, férfiak: 4. Dervalics Gábor. Hosszú, Master1, férfiak: 5. Varga Sándor.

Farkas Péter technikai okok miatt nem ért célba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában