Hétvége

2009.07.11. 10:02

Sandra Bullock újra a filmvásznon - Ásó, kapa és Alaszka válasszon el!

ZH - Anne Fletcher rendező korábbi vígjátékában, a 27 idegen igen-ben a házasság és az esküvő témakörét járta körbe, ezúttal sem választott mást.

Horváth Viktória

A törtető könykiadó szerkesztőt, akit a beosztottjai nem szeretnek, annál inkább ki nem állhatják, ki akarják toloncolni az országból, mivel kanadai állampolgár és akkor oda a munka, ami már lassacskán az életét jelenti. Ezért hirtelen ötlettől vezérelve a rabszolgaként tartott asszisztensét, Andrew-t nevezi meg, mint leendő férjét, aki persze amerikai állampolgár. A bevándorlási ügyekkel foglalkozó nyomozó azonban szagot fog, mikor látja az össze nem illő párocskát, akik azt találják ki, hogy kiruccannak a fiú szüleihez a hétvégére, hogy jobban megismerjék egymást, mielőtt hétfőn kikérdezné őket a bevándorlási hivatal humortalan munkatársa. Az idilli alaszkai kisvárosban persze egymást érik a bonyodalmak és a talpraesett lány nem találja a helyét, de mégis otthon érzi magát a pár nap alatt, amelynek során egy kiskutyát majdnem elragad egy madár, de szerephez jut egy dél-amerikai sztriptíztáncos és egy varázslatos gyerekgyártó takaró is.

Sandra Bullock megállította az időt, hiszen egyáltalán nem öregszik, nem érezhető, hogy filmbéli partnerénél 12 évvel idősebb, és még mindig ugyanolyan vicces, mint a korai komédiáiban. Némi változás azért történt a szerepek körül, hiszen az Aludj csak én álmodom szendéje már a múlté, ez egy dominaként tündöklő Sandra már. Akinek a Két hét múlva örökké jut az eszébe, nem sokat téved: a helyzet hasonló, csak Sandra cserélt helyet Hugh helyett az ifjú Ryannel. Ugyanolyan vicces, mint eddig, de hozza a Beépített szépség kemény és merev figuráját is.Ryan Reynolds a Buliszerviz lökött kollégistájaként tűnt fel és azóta nem is nagyon játszott érdemes filmekben, talán csak a közepesre sikeredett Mindenképpen talán-ban. Nem akkora komikus, mint Sandra, de jó párost alkotnak és az alaszkai tájba olvadó meztelen felsőteste miatt hölgyek számára kihagyhatatlan élmény.

A történet nem bonyolult és a helyzetekből adódó összes poént kijátssza a néző legnagyobb örömére. Aki szereti ezt a stílust, no meg Sandrát, annak potyogni fog a könnye a nevetéstől a popcornba. A film nem akarja erőltetni a vicces helyzeteket, de a túl romantikusokat sem, valahol a kettő között ingadozik, ami miatt érdemes a moziban eltölteni a nyári estét. 

Kapcsolódó cikkünk - kattintson az alábbi címre:

Így néz ki Sandra Bullock 45 évesen! (fotókkal)

További érdekességeket talál Mozimánia és filmkritika rovatunkban! Klikk IDE!


IDE kattintva barangoljon a celebek világában!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!