Hernyék

2015.09.06. 16:04

Gombás ételek - A vargánya hazájának nevezik Hernyék környékét

Hernyék – Idén a száraz időjárás miatt csak kevés gomba termett az erdőkben, mondták a vasárnap hatodik alkalommal megtartott Vargánya fesztivál résztvevői, de az étkekből így sem maradt ki ez az erdei csemege.

Korosa Titanilla

A helyiek egyik csapatának tagjai, Szakmári Mihály (balra), Szakmári Krisztina, Szakmári Edina és Kovács-Szakmári Leon vargányás-csülkös gulyást készítettek a Vargánya fesztiválon. Fotó: Korosa Titanilla

Többnyire szárított vargányával ízesítették az ételeket, de a még korábban lefagyasztott tartalékok is előkerültek. Az egész napos programon tizenkét csapat tagjai készítettek különféle gombás étkeket. Legtöbben vargányával megbolondított gulyást főztek bográcsban, de akadtak olyan különlegességek, mint a gombás-húsos raguval töltött lángos, a tárkonyos-gombás raguleves, gombával töltött krumpli, töltött gombafejek, vargánya mártás és gombafasírt is. Az étkeket ez alkalommal nem zsűrizték, minden csapat megkapta a rendezvény emblémáját. A délutáni programban több fellépő is szórakoztatta a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!