Nyugodtan telik a választás

2022.04.03. 15:13

„Ez a voksolás a családom, gyermekeim, unokáim jövője miatt is fontos” - A Keszthely központú 2-es választókerületben jártunk

A Keszthely központú 2-es számú választókerületben eddig nyugodtan telik a választás, amit a kormánypárti és ellenzéki delegáltak mellett EBESZ-megbízottak is felügyelnek.

Péter B. Árpád

Bitó Józsefné szerint ez a választás a családja, gyermekei és unokái jövője miatt is fontos

Forrás: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Papp Gábor, Hévíz polgármestere a családtagjaival együtt szavazott délelőtt az Illyés-iskolában. Utána arról beszélt munkatársunknak: óriási a tét, s ennek megfelelően döntöttek. 

 

– Mi a jövőre szavaztunk – szögezte le a városvezető. – Az elmúlt 12 évben töretlen volt a fejlődés, és ez kijelöli azt az utat, amelyen haladnunk kell. A Covidot és a háborús helyzetet is megfelelően kezelte a kormány, és úgy gondolom: ezt a munkát, ezt az irányt kell folytatni.

Már késő délelőtt is sokan érkeztek a keszthelyi szavazókörökbe 
Forrás: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

 

A hévízi Teréz Anya Szociális Integrált Intézmény két telephelyén összesen huszonketten igényeltek mozgóurnát, amely délután érkezett meg a bentlakásos otthonokba. 

 

– Úgy döntöttem, hogy szavazok, mivel magyar állampolgár vagyok s érdekel, mi lesz velünk. Ez a voksolás a családom, gyermekeim, unokáim jövője miatt is fontos – fogalmazott Bitó Józsefné.

 

A választókerület számos településén jártak EBESZ-megfigyelők – ezt már Strázsai Zoltán megyegyűlési kormánypárti képviselő, a kis-balatoni és Keszthely környéki falvak fideszes területi vezetője mondta el, leszögezve: a külföldi delegáltak eddig sehol sem fogalmaztak meg negatív véleményt. 

 

– Mindenhová delegált az ellenzéki összefogás és mi is megbízottakat, tehát elmondható, hogy a szabályok betartására nemcsak a köztisztviselők ügyelnek, hanem mindenki: kormánypártiak, ellenzékiek és a nemzetközi megfigyelők is – folytatta Strázsai Zoltán. – Az látszik, hogy kizárólag a jogszabályoknak megfelelően jár el mindenki, és ez alapján most azt mondhatom: bárki nyeri is a választást, az legitim, törvényes és megkérdőjelezhetetlen lesz. A szavazókörökben mindenki konstruktív és együttműködő, nincsenek viták, provokatív megnyilvánulások a térségünkben.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!